Zorgambassadeurs 2023

De Zorgambassade editie 2023 bestaat uit elf talentvolle professionals uit alle hoeken van het zorglandschap. Samen vormen zij de Zorgambassade editie 2023. De Zorgambassadeurs van 2023 zijn:

 

Jane Ayu Nurlyta

Jane heeft een achtergrond in de Gezondheidswetenschappen en heeft de ambitie om een verandering in de zorg teweeg te brengen door de gezondheidsverschillen binnen Nederland te verkleinen. Hier draagt ze aan bij vanuit haar rol als Consultant Zinnige Zorg bij Coöperatie VGZ. In haar rol als consultant begeleidt Jane (digitale) zorgtransformaties binnen ziekenhuizen, GGZ- en VVT-instellingen en werkt hiervoor nauw samen met zorgprofessionals. Ze staat dan ook met haar voeten in de klei binnen zorginstellingen en zo ziet ze welke resultaten in de praktijk worden bereikt. Tijdens het implementeren van een zorgtransformatie vindt zij het belangrijk om alle stakeholders bij elkaar te brengen (zorgprofessional, zorgverzekeraar én patiënt). Ze is ervan overtuigd dat een innovatie pas kan slagen als men oog blijft houden voor de (kwetsbare) doelgroep door niet óver de doelgroep te praten, maar juist mét de doelgroep.

 

Katrien Schrover

Katrien is als Reviewleider Zelfonderzoeken bij Zorgverzekeraar VGZ bezig met het beoordelen van recht- en doelmatigheid van de zorg. Zij werkt samen met ziekenhuizen en GGZ instellingen aan de zelfbeoordeling van de procesgang ten opzichte van wet en regelgeving en gepast gebruik. Dit met als doel de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden met een gelijke kwaliteit. Zij verkent risico’s in de procesgang en adresseert verbeteringen hierin. Zij monitort de ziekenhuizen en GGZ instellingen langere tijd om een lerend effect te bewerkstelligen. Daarnaast is zij als ZZP-invaller verbonden aan verschillende huisartspraktijken in de regio. De analytische werkzaamheden bij VGZ en het praktiserend zorgen in de huisartspraktijk zijn voor haar een goede mix waarbij ze door die verschillende petten breed zicht heeft op de spanning die op het Nederlandse zorgstelsel staat. Zij heeft ruime ervaring binnen verschillende sectoren in de zorg, en de financiële en organisatorische uitdagingen hierin.

 

Lisa-Marie Smale

Lisa-Marie zet zich graag in voor de zorg van de toekomst. Het vraagstuk hoe we de zorg op lange termijn kunnen waarborgen onder de beperkte financiële, sociale en ecologische middelen die er zijn, intrigeert haar. Dit zet ze het liefst om in actie. Na haar master Farmacie summa cum laude behaald te hebben behaald, is ze daarom begonnen als apotheker-onderzoeker bij het Radboudumc met als focus doelmatig en duurzaam geneesmiddelgebruik. Tijdens haar promotieonderzoek ontwerpt, implementeert en evalueert Lisa-Marie innovatieve oplossingen om verspilling van (dure) geneesmiddelen tegen te gaan. Één van deze oplossingen is heruitgifte van ongebruikte geneesmiddelen met nog een goede kwaliteit. De uitrol hiervan in vier ziekenhuizen was een wereldprimeur, had maatschappelijke impact en leidde tot aanzienlijke kostenbesparingen. Lisa-Marie is ervan overtuigd dat er nog veel meer kansen liggen voor verduurzaming van ons zorgstelsel, en wil hier als zorgambassadeur 2023 graag verder aan bijdragen.

 

Puck Scheltens

Met een bedrijfskundige achtergrond hield Puck zich eerst bezig met technologische ontwikkelingen in de commerciële sector. Haar passie voor innovaties in de zorg ontstond later tijdens haar master Business Information Management aan de Erasmus Universiteit, waarbij veel casussen van MedTech bedrijven langskwamen. Een verrassende stap voor Puck en haar omgeving was de start van haar carrière bij de afdeling Strategie & Innovatie in het Amsterdam UMC. Hier coördineerde zij ziekenhuisbrede projecten, waaronder digitaliseringsinitiatieven en de oprichting van de Coronavaccinatie Twijfeltelefoon. Nu werkt ze nu in het Vrouw-Kind centrum als adviseur om meer impact te hebben op de directe zorg. Puck vindt het belangrijk om samen met de patiënten de beste zorg te creëren. Dat draagt ze uit in onder andere haar rol als projectmanager van de Kinderadviesraad en in het strategietraject van het Emma Kinderziekenhuis. Een instelling die goed van pas komt in de Zorgambassade om samen de zorg van morgen te realiseren.

 

Kinge Bouma

Kinge is na het afronden van haar opleiding eind 2011 als SEH-arts werkzaam geweest in verschillende soorten ziekenhuizen in binnen en buitenland maar bleek toch in een STZ ziekenhuis het meest op haar plek te zijn. Sinds haar opleiding heeft ze zich bezig gehouden met lesgeven, trainen en opleiden van studenten, artsen en verpleegkundigen. Ze heeft altijd een kritische blik gehad op de zorg in het algemeen en in het bijzonder die op de SEH en tot nu toe met name dat laatste geprobeerd middels verschillende lokale projecten te verbeteren. Ze is kwaliteitsdokter voor haar vakgroep binnen het Spaarne Gasthuis en is voor de NVSHA werkzaam in de accreditatiecommissie en eerder o.a. ook als kwaliteitsvisiteur. Sinds eind 2022 heeft ze haar echte droom gevolgd en is ze naast haar werk als SEH-arts werkzaam voor Spaarne Labs, de innovatie afdeling van het Spaarne Gasthuis. Hier houdt ze zich ondermeer bezig met de implementatie van de Hololens, preventie, werkgeluk en het vergroten van het innovatievermogen van de organisatie en de mensen die daarin werkzaam zijn.

 

Nikkie Kwant

Nikkie was vanaf kinds af aan al geïnteresseerd in de gezondheid van mensen. Deze interesse heeft zich verder ontwikkeld tijdens de bachelor gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en de master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit. Na deze studies is zij gestart als consultant en heeft verschillende opdrachten en projecten uitgevoerd. Een aantal projecten waren in het Erasmus Medisch Centrum rondom het thema zorgregistratie. Momenteel is zij werkzaam als coördinator inkoop bij Santeon waarbij zij de samenwerking tussen de inkoopafdelingen faciliteert van zeven topklinische ziekenhuizen. Belangrijke thema’s zijn beschikbaarheid, doelmatigheid en duurzaamheid. Om deze problemen gezamenlijk in Nederland aan te pakken is er een landelijk initiatief ontstaan vanuit de zorg: Zorginkoop Netwerk Nederland (ZINN). Hierin draagt Nikkie haar steentje bij om samen te werken op inkoopgebied waar dat ZINNig is.

 

Jaap Lagrand

Jaap denkt graag na over de zorg van de toekomst. Na zijn opleiding tot biomedisch ingenieur heeft hij een aantal jaar als technologie consultant advies gegeven in de publieke zorgsector. Hij werkte daar met name aan overheidsprojecten omtrent interoperabiliteit, zoals de uitwisseling van medische gegevens tussen zorgsystemen en persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Dit met als doel de patiënt eigenaar van diens eigen zorggegevens te maken, en te faciliteren dat zorgverleners op een eenvoudigere manier informatie kunnen uitwisselen. Ook in zijn huidige rol bij zorgplatform Quin onderzoekt hij hoe digitale oplossingen patiënten kunnen ondersteunen in hun zorgtraject. Jaap gelooft sterk in de kracht van technologie om de zorg toegankelijker en efficiënter te maken voor iedereen.

 

Roberta Lo Conte

Roberta werkt als projectleider in het Hartcentrum van het Hagaziekenhuis. Ze leidt daar verschillende verbeterprojecten met multidisciplinaire teams. Door een gemeenschappelijk doel te stellen, samen te werken en betrouwbare data-analyses uit te voeren brengt ze de kern van het probleem in kaart en onderzoekt ze wat de beste haalbare oplossing is om deze vervolgens te kunnen implementeren. Ze leidt projecten op het gebied van waardegedreven zorg, ketensamenwerking en procesverbeteringen. Na haar studie Life Science & Technology heeft ze bij verschillende organisaties gewerkt op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg. Ze deed ervaring op bij twee start-ups, als consultant bij ttopstart en business intelligence manager bij ProQR therapeutics en vervolgens als programmacoördinator valorisatie bij KWF Kankerbestrijding. Onlangs heeft ze haar Lean Six Sigma Black Belt certificaat behaald. Ze is ambitieus, ondernemend en creatief. Roberta stelt de behoeften van patiënten centraal en onderbouwt haar ideeën met data.

 

Vanashree Sament

Vanashree Samant is arts in opleiding tot psychiater in het Amsterdam UMC en vanaf april 2023 werkzaam bij GGZ Noord Holland Noord. Naast directe patiëntenzorg houdt Vanashree zich bezig met de vraag waar zorg efficiënter en duurzamer georganiseerd kan worden. Zij werkt momenteel aan de implicaties van het nieuwe model van bekostiging binnen de GGZ voor de activiteiten en wachtlijsten van de afdeling psychiatrie bij het AMC. Na een eerste studie toegepaste wiskunde en economie aan Harvard University begon ze haar carrière in investment banking en later als universitair docent statistiek.

 

Martijn Stegenga

Martijn is de oprichter van Elanza. Samen met zijn team helpt hij zorgorganisaties beter in te spelen op een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. Eén van zijn expertises is het implementeren van innovatieve technologie in de dagelijkse praktijk binnen zorgorganisaties.  Martijn is afgestudeerd als bedrijfskundige (Msc) aan ESCP in Parijs.

 

Nienke Wolfhagen

Nienke doet een promotietraject bij het Dutch Institute for Clinical Auditing over de kwaliteit van longkankerzorg in Nederland. Ze gebruikt haar studie achtergrond in zowel internationale bedrijfskunde als geneeskunde om de gezondheidszorg op verschillende manieren te verbeteren. Ze heeft klinische ervaring opgedaan als arts in de chirurgie en intensive care. Daarnaast is ze in aanraking gekomen met het organisatorische aspect van gezondheidssystemen tijdens een stage bij de World Health Organization. Ze gelooft dat het combineren van verschillende vakgebieden leidt tot de beste oplossingen in een complex veld als de gezondheidszorg. Daarom kijkt ze er erg naar uit om met een diverse groep zorgprofessionals antwoorden te vinden op complexe zorgproblemen.