De Zorgambassade editie 2024 - In de startblokken!

In januari is editie 2024 van de Zorgambassade van start gegaan. Dit jaar zullen de Zorgambassadeurs zich storten op het thema ‘het (toenemende) tekort aan verpleegkundig personeel’.

📈 Met een groeiende vraag naar zorg en een toenemend tekort aan gekwalificeerd personeel, wordt het waarborgen van kwalitatieve en toegankelijke zorg voor iedereen een steeds grotere uitdaging. Recente cijfers tonen aan dat het nijpende tekort aan verpleegkundigen nu al een grote uitdaging vormt - en dit probleem wordt elk jaar groter. De noodzaak voor innovatieve oplossingen is urgenter dan ooit.

💫 Op de kick-off van 17 januari op het kantoor van Online Department in de Rotterdamse Maassilo en tijdens de eerste off-site het afgelopen weekend in het Kloosterhotel ZIN in Vught hebben de Zorgambassadeurs kennis met elkaar kunnen maken en zich kunnen verdiepen in het thema van dit jaar.

Onze Zorgambassadeurs gaan, onder begeleiding van Boston Consulting Group (BCG) en Online Department, de uitdaging aan om innovatieve oplossingen te vinden voor dit probleem, maar vooral ook om de stap te maken naar praktische implementatie en opschaling. In de beginfase van dit jaar zullen de Zorgambassadeurs het brede thema afbakenen tot een concrete, behapbare probleemdefinitie.

We hebben veel inspirerende sprekers mogen ontvangen tijdens de eerste off-site, elk met een andere kijk op het thema van dit jaar.

🔍 Want is er wel een tekort aan verpleegkundig personeel, of hebben we een vergrijzingsprobleem?
❓ En moeten we juist veel dingen proberen en leren van de mislukkingen of recht op ons doel af bewegen?
👨‍⚕️ Sluiten de bestaande innovaties wel aan op de wensen van de primaire doelgroep, in dit geval de verpleegkundigen?
💰 En hoe kun je een idee financieren als de kosten en baten in verschillende portemonnees terecht komen?

We kijken uit naar een leerzaam en inspirerend jaar waarin we gezamenlijk ideeën zullen ontwikkelen en implementeren!

Skip Kagie