In gesprek met de Acceleratieraad

Op 17 juni presenteerden de Zorgambassadeurs hun ideeën aan vooraanstaande vertegenwoordigers van de belangrijkste onderdelen van de Nederlandse gezondheidszorg: de Zorgambassade Acceleratieraad. Ze spraken met hen over de aanpak en volgende stappen en kregen waardevolle adviezen uit de praktijk. 

Acceleratieraad.jpg

Na maanden met alleen digitale bijeenkomsten was dit weer de eerste keer dat we live bij elkaar konden komen, uiteraard op 1,5 meter afstand. De bijeenkomst vond plaats bij Zorgdomein, een van de partners van de Zorgambassade én een aantal Zorgambassadeurs en Acceleratieraadleden deden digitaal mee.

Het thema voor editie 2020 is: 'de barrière tot innovatieadoptie'. Zowel innovatieve technologieën als processen lopen tegen barrières aan bij implementatie en opschaling. De afgelopen maanden hebben de Zorgambassadeurs vier ideeën uitgewerkt die hier iets aan doen.

Erwin Hieltjes, Directeur van de Zorgambassade: “Fantastisch om te zien wat er in zes maanden al is bereikt. Prachtige ideeën om de zorg in Nederland verder te verbeteren. De Acceleratieraad was kritisch én constructief. Ik weet zeker dat de input en geboden hulp de Zorgambassadeurs verder gaan helpen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de komende maanden van idee naar uitvoering te gaan, samen met alle kennispartners van de Zorgambassade.

(tekst gaat verder onder foto’s)

De ideeën

Dit zijn de ideeën van Zorgambassade 2020 die aan de Acceleratieraad zijn gepresenteerd:

  1. Data-coöperatie Share2Care: Geef patiënten zelf de regie over het delen van hun data voor zorginnovatie.

  2. Belonen op basis van innovatie: stimuleer het voorkomen, verminderen en verplaatsen van zorg door een nieuw verdeelmodel voor medisch specialisten.

  3. Preventie stimuleren met Piet: Preventie Innovatie Eerstelijn Thuis, een digitaal platform dat groepen mensen die preventie nodig hebben en zorgaanbieders
    verbindt, om zowel een persoon, een groep of een wijk gezonder te laten leven.

  4. Zorgatlas: Combineer zorgdata uit bestaande databronnen in een onafhankelijk platform, zodat zorgverleners met deze informatie inzichtelijke behandelkeuzes kunnen maken.

De komende maanden testen de Zorgambassadeurs hun ideeën in de praktijk en werken deze uit tot concrete, schaalbare oplossingen.  Aan het einde van het jaar zal de Acceleratieraad het succes van de implementatie beoordelen. Tijdens de eindpresentatie op 25 november presenteren de Zorgambassadeurs de resultaten aan partners, pers en publiek.

We zijn benieuwd wat je van de ideeën van de Zorgambassadeurs vindt. Laat het ons weten!

Guest User